Zonnesteen kralen voor de mooiste sieraden

Zonnesteen kralen

> Direct naar onze Zonnesteen kralen

Veel namen van kristallen zijn afgeleid van Latijnse of Griekse woorden. Zonnesteen kralen vormen daarop geen uitzondering. De naam ‘Zonnesteen’ is namelijk afgeleid van de Griekse woorden ‘oligos’ en ‘klasein’, wat ‘weinig splijten’ betekent. De geschiedenis van Zonnesteen gaat dan ook ver terug. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs de Vikingen het al gebruikten? Tegenwoordig zijn Zonnesteen kralen erg populair voor het maken van sieraden.

De positieve betekenis van Zonnesteen kralen

Met het dragen van een sieraad zie je er net even wat mooier uit. Zo maak je met een armband of ketting van Zonnesteen kralen ongetwijfeld veel indruk. De kans is groot dat je vrienden of kennissen naar de betekenis van de kralen vragen. Zonnesteen zorgt voor een goed humeur en een vrolijke sfeer. Het reinigt namelijk alle chakra’s en helpt je om de glans in je leven weer terug te vinden. Tevens stimuleert het je eigen kracht en helpt het om je om ‘nee’ te zeggen. Met het dragen van Zonnesteen kralen voel je je dan ook beter en sterker dan ooit.

Zonnesteen kralen

Sieraden maken met Zonnesteen kralen

Het is ontzettend leuk om zelf sieraden te maken van edelsteen kralen. Maak bijvoorbeeld een ketting met Zonnesteen kralen. Daarmee creëer je meteen een positieve sfeer! Zonnesteen heeft doorgaans een glasglans en is kleurloos, groen, grijs of bruinachtig. De harheid van het mineraal is 7 en het is niet radioactief of magnetisch. Sieraden met kralen van Zonnesteen zijn niet alleen leuk om zelf te maken. Eventueel kun je ze ook aan iemand cadeau geven. Hij of zij is er ongetwijfeld erg blij mee. Vergeet niet om over de betekenis van de steen te vertellen.

Gebruikt door de Vikingen

Tegenwoordig is Zonnesteen een onmisbaar materiaal in de sieradenwereld. Vroeger werd het echter ook op een praktische manier gebruikt. De Vikingen gebruikten het namelijk als navigatie instrument bij bewolkt weer. Dit komt door het feit dat het mineraal gepolariseerd licht zichtbaar maakt. Door de breking in de atmosfeer vormt gepolariseerd licht kringen rond de zon. Door het kristal worden de ringen verdubbeld. De ringen zijn zelfs even zichtbaar na zonsondergang.

Zonnesteen kralen

Naast Zonnesteen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals prachtige Agaat kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel