De prachtige helderblauwe kleur van Lapis Lazuli kralen

Lapis Lazuli kralen

> Bekijk onze prachtige Lapis Lazuli kralen

Het dorre klimaat van Afghanistan geeft regelmatig schitterende gesteentes prijs. Zo tref je in dit land regelmatig Lapis Lazuli of Lazuursteen aan. Dit ondoorzichtige gesteente valt meteen op door de intense azuurblauwe kleur. Bovendien is het geen harde edelsteen. Het raakt relatief snel beschadigd wanneer je Lapis Lazuli kralen met andere edelstenen draagt. Wat maakt deze edelsteen zo bijzonder?

Lapis Lazuli kralen

Lapis Lazuli kralen in de Oudheid

Volkeren in de Oudheid Oudheid waren dol op edelstenen. Lapis Lazuli stond zeker op hun favorietenlijstje. Waarschijnlijk werd er in het Midden-Oosten al in 4000 v. Chr. gehandeld. Destijds vond deze handel plaats in het oude Egypte en tussen Sumer, Dilum en Meluhha. Wist je dat Lapis Lazuli zelfs werd gebruikt voor het dodenmasker van de legendarische farao Toetanchamon? Ook tegenwoordig worden sieraden met Lapis Lazuli nog graag gedragen. In een creatieve bui zou je van Lapis Lazuli kralen zelf een mooi sieraad kunnen maken. Dankzij de prachtige blauwe kleur passen de kralen bijvoorbeeld erg goed bij een mooie ketting of armband.

Lapis Lazuli kralen

Blauwe steen

Lapis Lazuli kralen zijn al eeuwenlang zeer populair. Vooral de intens blauwe stenen zijn erg gewild. Sterker nog, ‘Lapis Lazuli’ betekent letterlijk ‘blauwe steen’. Voor liefhebbers van de kleur blauw zijn Lapis Lazuli kralen dan ook zeker fijn om te dragen! Volledig blauwe stenen worden ook wel ‘Koningsblauw’ genoemd.

Lapis Lazuli kralen

Geneeskrachtige werking

De mooie kleur is zeker niet de enige reden voor de populariteit van deze steen. Zo trekt het veel sieradenliefhebbers aan vanwege de mogelijk geneeskrachtige werking. Het schijnt bijvoorbeeld de hoge bloeddruk te verlagen en de menstruatiecyclus te harmoniseren. Ook is het ontstekingsremmend, waardoor het vaak gebruikt wordt bij ziektes zoals MS. Heb je last van jeuk en eczeem? Ook dan is het dragen van Lapis Lazuli kralen een goed idee. Ze schijnen namelijk een effectief middel te zijn tegen jeuk en eczeem.

Lapis Lazuli kralen

Naast Lapis Lazulikralen vind je in onze webshop talloze andere edelsteenkralen, zoals de prachtige Onyx kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel