Met Jaspis kralen maak je stijlvolle sieraden

Jaspis kralen

> Bekijk alle Jaspis kralen

Jaspis is een kwarts variant met een divers kleurenpalet. Zo bestaan er onder andere gele, roodbruine en groene Jaspisstenen. Soms is de kleur egaal, maar ook stenen en strepen komen voor. Daar heeft Jaspis ook zijn naam aan te danken. ‘Jaspis’ is namelijk afgeleid van het Semitische woord voor ‘gevlekte of gespikkelde steen’. Met Jaspis kralen maak je zelf de mooiste sieraden.

Jaspis kralen

Jaspis: de moeder van alle stenen

De geschiedenis van Jaspis gaat ver terug. Het schijnt dat zelfs volkeren in de Oudheid het al bewerkten. Destijds maakten mensen er bijvoorbeeld zegelstenen en galanterieën van. In de Oudheid stond deze kwarts variant zelfs bekend als de ‘moeder van alle stenen’. Tegenwoordig wordt Jaspis onder andere gebruikt voor het maken van kunstnijverheidsvoorwerpen. Ook wordt het geslepen en gepolijst om er kralensieraden van te maken. Het is erg leuk om zelf met deze steen aan de slag te gaan. Zo zou je van Jaspis kralen een armband of ketting kunnen maken.

Wereldwijde vindplaatsen

Jaspis wordt over de hele wereld aangetroffen. Zo is de steen onder andere gevonden op het Dekkanplateau in India. In Mexico treft men vaak gele Jaspis aan, terwijl in Duitsland vaak de rode kleur wordt gevonden. In landen als Egypte, Frankrijk en de Verenigde Staten komen allerlei andere kleuren voor. De steen is zelfs wel eens aangetroffen in Nederland, bij de grindafzettingen van de Rijntakken.

Jaspis kralen

Jaspis kralen en hun spirituele betekenis

De grote variatie aan kleuren en spirituele betekenis maakt het dragen van sieraden gemaakt van Jaspis kralen zeer de moeite waard. In het verleden dichtten de Grieken en Romeinen Jaspis al magische krachten toe. Zo scheen het de seksualiteit en vruchtbaarheid te versterken. Tegenwoordig worden Jaspis kralen gedragen om diverse lichamelijke klachten te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Het vermindert onder andere stress, maagklachten en gewichtsverlies.

Jaspis kralen

Naast de prachtige Jaspis kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de stijlvolle Lapis Lazuli kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel