Maak mooie sieraden met Fossil kralen

Fossil kralen

> Direct naar onze Fossil kralen

Met Fossil kralen maak je bijzondere sieraden. Fossil is afgeleid van het Latijnse woord ‘fossilis’. Dit betekent letterlijk ‘verkregen door het graven’. Dit zijn bewaarde resten van dieren, planten en organismen van soms wel miljoenen jaren geleden. Fossil is geen edelsteen, maar desondanks kun je er prachtige sieraden mee maken. Zo geeft een ketting met fossil je een stijlvolle uitstraling.

Fossil kralen

Fossielen

Fossielen worden meestal geassocieerd met dinosauriërs en mammoeten. In de afgelopen eeuwen hebben mensen tientallen resten van deze prehistorische dieren opgegraven. Er is zoveel gevonden omdat harde delen van een organisme de meeste kans hebben om geconserveerd te worden. Vooral de botten en de tanden blijven door de fossilering bewaard. Zachte weefsels blijven echter niet bewaard. Dankzij fossielen kunnen wetenschappers achterhalen hoe organismen uit een ver verleden er uit hebben gezien. Maar ze bieden meer voordelen dan wetenschappelijk alleen. Zo kun je van Fossil kralen hele  mooie sieraden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een armband van Barnsteen? Je krijgt er meteen een vrolijk gevoel van. Barnsteen zet negatieve energie namelijk om in positieve energie!

Fossil kralen als alternatief voor ivoor

Bij sieraden van materialen zoals Fossil gaat het vaak om resten van dieren uit de prehistorie. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende mammoeten die ooit over de aarde rondliepen. Toch worden er soms ook botresten van moderne dieren gebruikt. Fossil is populair omdat het een goed alternatief is voor ivoor. Nog niet zo lang geleden werd er flink gehandeld in het ivoor van olifanten en neushoorns. Er kwamen veel protesten tegen de moorden op deze dieren uit Afrika. Helaas blijven sommige Afrikaanse en Aziatische culturen nog steeds geloven in dit sprookje. Fossil kralen zijn een prima alternatief voor ivoor.

Maak sieraden met Fossil kralen

Door het dragen van Fossil kralen veroorzaak je geen dierenleed. Bovendien heb je de keuze uit diverse soorten Fossil. Zo kun je van Ammoniet prachtige sieraden maken, zoals een ketting of armband. Ammoniet is een steenfossiel die de persoonlijke kracht stimuleert en helpt om je doelen te bereiken. Ook geeft het helderheid en structuur in het leven. Genoeg redenen om mooie sieraden te maken met Fossil kralen.

Fossil kralen

Naast Fossil kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de prachtige Jaspis kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel