Onyx kralen om stijlvolle sieraden mee te maken

Onyx kralen

> Ga direct naar onze Onyx kralen

Onyx is een ondoorzichtige kwarts waarin witte en zwarte lagen zich afwisselen. Dit komt door het feit dat Onyxen tweekleurige nesosilicaten zijn. Dit houdt in dat kleuren als lagen of banden met elkaar zijn verweven. Onyx is een populaire steen om te gebruiken voor sieraden. Door de diepzwarte kleur staan sieraden met Onyx kralen chique en elegant en zijn ook erg geschikt voor het maken van sieraden voor mannen.

Onyx kralen

Onyx in de Bijbel

Onyx kralen worden wereldwijd gedragen. De steen wordt namelijk op bijna elk continent aangetroffen. Zo is het onder andere gevonden in Argentinië, Brazilië, Mexico in de Verenigde Staten. Onyx is als mineraal en variëteit van kwarts zeer oud. De steen werd voor het eerst vermeld in het Oude Testament van de Bijbel, namelijk in Genesis 2:12. Volgens een rabbijn symboliseerde Onyx de stam van het Bijbelse figuur Jozef. In de Middeleeuwen had Onyx een weinig positieve betekenis. Men beschouwde het destijds als een onheilssteen die rouw en ellende symboliseerde.

Onyx kralen

Positieve uitwerking van Onyx

Na de Middeleeuwen kregen mensen een beter beeld van Onyx kralen. Steeds vaker begon men te geloven dat de steen een positieve uitwerking had op lichaam en geest. Zo schijnt het de huid, haar en de nagels te verbeteren. Tegenwoordig is het beeld van Onyx gelukkig erg positief. Zo schijnt het dragen van Onyx kralen onder andere te helpen tegen misselijkheid en maag- en darmklachten.

Onyx kralen

Zelf aan de slag met Onyx kralen

Maak je zelf sieraden, gebruik dan zeker eens Onyx kralen in je ontwerpen. Maak een mooie ketting met zwarte kralen of kies voor een stoere herenarmband. Onyx is hier voor uitermate geschikt. De kralen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor je eindeloos veel mooie sieraden kunt maken. Elegant, chique of stoer. Glanzend of mat: je kunt je helemaal uitleven!

Naast de prachtige Onyxkralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de stijlvolle Rhodoniet kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel