Sieraden maken met Rozenkwarts kralen

Rozenkwarts kralen

Bekijk direct onze Rozenkwarts kralen >

Alleen al de kleur van Rozenkwarts is bijzonder. Dit lid van de kwartsfamilie is namelijk donker of doorschijnend roze. De steen heeft haar naam dan ook te danken aan deze kleur. De oppervlakte vertoont vaak barstjes en is een beetje troebel. Daarnaast heeft het een zesstralige ster. Dit wordt veroorzaakt door kleine rutielnaalden bij cabochonslijpsel. Rozenkwarts kralen worden vaak gebruikt bij het maken van sieraden.

Rozenkwarts kralen

Vindplaatsen Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt over de hele wereld aangetroffen en bewerkt als edelsteen. Zo werd de steen in 1959 aangetroffen in Minas Gerais in Brazilië. Ook in de Verenigde Staten treffen mensen regelmatig Rozenkwarts aan. Zo vertoont de Rozenkwarts uit New York en Georgia asterisme. In het American Museum of Natural History kun je bovendien een Rozenkwarts van 625 karaat met asterisme bewonderen. Andere landen waar Rozenkwarts is aangetroffen zijn Rusland, India, Japan, Kazachstan, Sri Lanka en Madagaskar. Nadat de edelsteen is gevonden wordt het bewerkt en gebruikt voor sieraden. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige armband of een ketting met Rozenkwarts hangertje. Erg leuk om zelf te maken!

Rozenkwarts kralen

Sieraden met Rozenkwarts kralen cadeau geven

Rozenkwarts heeft zowel een fysieke als spirituele uitwerking. Spiritueel gezien staat Rozenkwarts voor liefde, zachte en geborgenheid. Zodoende wordt deze edelsteen vaak gegeven als geboortecadeau. Je zou bijvoorbeeld een klein armbandje met Rozenkwarts kralen kunnen maken voor de pasgeborene. Daarmee creëer je een uniek presentje met een bijzondere betekenis. Rozenkwarts is namelijk ook een edelsteen die kinderen liefde en aandacht geeft wanneer ze dit tekort komen. Ook op volwassenen heeft deze steen een positieve uitwerking. Zo leert het mensen om meer van zichzelf te houden.

Rozenkwarts kralen

Positieve uitwerking op het lichaam

Het dragen van een sieraad met Rozenkwarts kralen is niet alleen goed voor de geest, maar ook voor het lichaam. Zo schijnt het een ontgiftende werking te hebben op de lever en de nieren. De steen heeft dus een positief effect op je stofwisseling. Daarnaast stimuleert Rozenkwarts onder andere de doorbloeding van het weefsel en versterkt het de vruchtbaarheid. Ook bij aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson schijnt het dragen van Rozenkwarts kralen een positief effect te hebben. Genoeg redenen om van deze kralen mooie sieraden te maken!

Naast de elegante Rozenkwarts kralen vind je in onze webshop talloze andere edelsteenkralen, zoals mooie Sodaliet kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel