Sieraden maken met Turquoise kralen

Turquoise kralen

> Ga direct naar onze Turkoois kralen

Ben je op zoek naar bijzondere kralen om sieraden mee te maken? Denk dan zeker eens aan Turquoise kralen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren: groen, geelgrijs, lichtblauw of blauwgroen. Maak bijvoorbeeld een mooie ketting of armband met Turquoise (Turkoois) kralen. Daarmee maak je zeker indruk!

Turquoise kralen

De lange geschiedenis van Turquoise kralen

Turquoise kralen (of Turkoois kralen) bestaan al eeuwenlang. Deze edelsteen heeft namelijk een lange geschiedenis. Het is genoemd naar het land Turkije. Toch komt deze steen er niet eens vandaan. Wel werd het honderden jaren geleden vanuit het Ottomaanse Rijk als mineraal geëxporteerd naar Perzië, het huidige Iran. Vandaag de dag wordt Turquoise daar nog steeds gewonnen. Met name de Nisjapoer afzetting is een belangrijk vindgebied. Ook treft men deze steen aan in de Verenigde Staten, Mexico en China.

Turquoise kralen

Imitaties van Turkoois kralen

In landen over de hele wereld worden imitaties van Turquoise gemaakt. De eigenschappen van standaard Turquoise en de imitaties zijn net een beetje anders. Desondanks wordt de synthetische variant van Turquoise tegenwoordig het meest verkocht. Van deze steen worden allerlei mooie sieraden gemaakt. Zo is een ketting met blauwe Turquoise kralen erg populair omdat ze een stijlvolle uitstraling hebben.

Genezing en bescherming

Een ketting of armband met Turquoise kralen maakt je outfit compleet. Dit is zeker niet het enige voordeel van deze bijzondere steen. Het wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt als een soort talisman die het lichaam geneest en beschermt. De steen schijnt zelfs van kleur te veranderen wanneer er onheil dreigt. Turkoois zorgt zowel voor bescherming als evenwicht en balans in je leven. Ondertussen verdrijft het negatieve energie en elektromagnetische smog.

Turquoise kralen

Goed voor je lichamelijke gezondheid

Niet alleen je geestelijke gezondheid gaat met het dragen van Turkoois kralen vooruit. Ze hebben ook een positieve uitwerking op je lichaam. Zo is het dragen van deze edelsteen goed voor de fysieke en psychische immuunsystemen en bevordert het de opname van voedingsstoffen in je lichaam. Kortom: van het dragen van sieraden met Turquoise kralen heb je waarschijnlijk veel profijt én je ziet er geweldig uit!

Naast Turkoois kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de stijlvolle Zonnesteen kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel