Kwarts kralen: maak sieraden met deze steen van het hart en de liefde

Kwarts kralen

Bekijk direct onze Kwarts kralen >

Kwarts kralen (ofwel: Quartz kralen) worden vaak gebruikt bij het maken van sieraden. De aardkorst is de buitenste laag van de aarde. Het bevat allerlei mineralen, waaronder Kwarts. Sterker nog, meer dan 12 procent van het volume van de aardkorst wordt vertegenwoordigd door Kwarts. Al in de Oudheid kende men dit kristal. Tegenwoordig is het vanwege de spirituele betekenis erg populair. Zo wordt rozenkwarts gezien als de steen van het hart en de liefde.

Kwarts kralen

De steen van het hart en de liefde

Kwarts is een eeuwenoud kristal dat al bekend was bij de Grieken en Romeinen, die het bijvoorbeeld gebruikten om hun handen mee af te koelen tijdens hete zomers. De Romeinen begrepen echter nog niet precies waar het kristal vandaan kwam. Zij dachten namelijk dat Kwarts een soort ijs was omdat het alleen in gletsjers werd gevonden. Het kristal komt echter ook voor in graniet en zand. Er bestaan verschillende soorten Kwarts, in verschillende kleuren. Naast de turquoise Kwarts is deze edelsteen ook verkrijgbaar in onder meer groen, geel, roze en diverse bruintinten.

Vanwege de bijzondere uitwerking zijn Kwarts kralen erg populair. Ze schijnen kalmerend te werken bij verdriet en trauma’s en stimuleren openheid, behulpzaamheid en empathie. Fysiek gezien heeft het een positieve uitwerking op onder andere de vruchtbaarheid, het hart en borst- en longkwalen.

Kwarts kralen

Ontstaan van Kwarts kralen

Niet alleen de spirituele betekenis, maar ook het ontstaan van kwarts is een bijzonder verhaal. Dit kristal wordt gerekend tot de tectosilicaten. Dit zijn silicaten waarbij de silica tetraëders in een driedimensionaal patroon gerangschikt zijn. Het klinkt ingewikkelder dan het is. Silica tetraëders vormen in koel magma allerlei bindingen. Kwarts heeft de taak om een netwerk van silica tetraëders te vormen. Daarbij wordt elk zuurstofatoom door twee siliciumatomen gedeeld. Kwarts ontstaat uiteindelijk door kristallisatie nadat gesmolten silicaatmassa is afgekoeld. Van de gewonnen Kwarts worden prachtige kralen gemaakt, die vaak in sieraden verwerkt worden.

Sieraden maken met kwarts kralen

Kwarts kralen zijn zeer geschikt om mooie sieraden mee te maken. Maak bijvoorbeeld een prachtige armband met ronde kralen, of kies voor een sieraad met een elegantere uitstraling door mooie facet Kwarts kralen te gebruiken. Sieraden maken is ontzettend leuk om te doen, zeker als je kwalitatieve kralen en onderdelen gebruikt.

Kwarts kralen

Naast prachtige Kwarts kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de stijlvolle Opaal kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel