Met Opaal kralen maak je prachtige sieraden

Opaal kralen

Bekijk hier Opaal kralen van hoge kwaliteit >

Opaal kralen zijn afkomstig van het mineraal opaal. Het kan bestaan uit allerlei mooie kleuren, van melkachtig blauw tot grijs, rood, geel en groen, maar ook Opaal met een witte of zwarte kleur komt regelmatig voor. Opaal schijnt een positieve uitwerking te hebben op lichaam en geest. Zodoende dragen veel sieradenliefhebbers graag Opaal kralen. Ze zijn ontzettend leuk om te verwerken in kettingen, armbanden en bijpassende oorbellen.

Opaal kralen

Het unieke kleurenspel

Opaal kralen staan bekend om hun schitterende kleuren. Deze ontstaan door interferentie en diffractie van licht dat door openingen binnen de microstructuur van Opalen gaat. Dit proces staat ook wel bekend als ‘het rooster van Bragg’. De openingen worden gevuld met secundair kiezelzuur en vormen als het ware dunne lamellen binnen het opaal wanneer verharding plaatsvindt. Dit unieke kleurenspel wordt beschreven met de term ‘opalescentie’.

Opaal kralen

Maak een chique ketting met Opaal kralen

De naam ‘Opaal’ is afgeleid van een Oud-Indisch woord dat ‘edelsteen’ betekent. Deze edelsteen wordt al sinds de Oudheid gebruikt. Zo maakten de Assyriërs, Babyloniërs en Romeinen er in eerste instantie allerlei werktuigen van. Pas later in de geschiedenis kreeg deze edelsteen ook een functie als siervoorwerp. Zo worden Opaal kralen tegenwoordig gebruikt voor allerlei sieraden. Natuurlijk kun je deze kopen en meteen dragen, maar het is nog leuker om ze zelf te maken. Laat je creativiteit op de vrije loop en maak er bijvoorbeeld een mooie ketting van. Witte of zwarte kralen zorgen door hun kleur en vorm voor een stijlvolle uitstraling. Daardoor past een sieraad gemaakt met Opaal kralen prima bij een feestelijke gelegenheid!

Opaal kralen

De kalmerende werking van opaal

Opaal heeft iets mysterieus. Oudere volkeren schreven al over de ‘magische krachten’ van deze edelsteen. In de Oudheid geloofde men dat het ongeluk bracht wanneer het niet goed gereinigd was. Pas later werden aan Opaal positieve eigenschappen toegeschreven. Zo schijnt het dragen van Opaal kralen te beschermen tegen zorgen. Ze hebben een kalmerende werking en zorgen ervoor dat je rustig wordt. Ook hebben ze een positieve uitwerking op lichaam en geest. Zo schijnt het dragen van Opaal kralen te helpen tegen melancholie en in fysiek opzicht verbetert het je gezichtsvermogen.

Opaal kralen

Naast Opaal kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de prachtige Fossil kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel