Met Agaat kralen maak je prachtige sieraden

Agaat kralen

Agaat is een doorzichtige edelsteen uit de kwartsfamilie. De steen staat bekend om zijn bandpatronen die zowel regelmatige als grillige vormen hebben. Agaat kralen bieden zeer veel mogelijkheden voor het maken van mooie sieraden. Bovendien hebben ze ook nog eens een bijzondere uitwerking op lichaam en geest. Zo zorgen Agaat kralen voor harmonie en positieve energie en hebben ze een kalmerende werking. Genoeg reden om ermee aan de slag te gaan!

Agaat kralen

Eeuwenoude geschiedenis

De geschiedenis van Agaat gaat eeuwen terug. Deze mooie edelsteen kreeg de naam ‘Agaat’ van de Griekse filosoof en schrijver Theophrastus, die erg onder de indruk was van de edelstenen die werden gevonden langs de rivier Achates op het eiland Sicilië. Tegenwoordig is Agaat een edelsteen die voor allerlei kwaaltjes wordt gebruikt. Zo helpt Botswana Agaat onder andere tegen depressies, terwijl Vuuragaten steun bieden in moeilijke tijden.

Agaat kralen

Sieraden maken van Agaat kralen

Met het maken van sieraden van Agaat kralen ben je prima een middag zoet. Maak bijvoorbeeld een prachtige ketting van zwarte kralen, waarmee je stijlvol voor de dag komt. Of gebruik de kralen voor armbanden, voor zowel mannen als vrouwen. Erg mooi om ronde kralen voor herenarmbanden te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een elastiek en voldoende mooie kralen. Combineer de Agaat kralen bijvoorbeeld met Lava, Tijgeroog en Jaspis voor een stoere look. Let tijdens het maken van het sieraad  wel even goed op de maat. Over het algemeen hebben mannen een bredere pols dan vrouwen. Maak de kralen armband voor je vriend, neef of vader dan ook 1 of 2 centimeter langer. Hij zal het ongetwijfeld een prachtig cadeau vinden!

Agaat kralen

Structuur van Agaat kralen

Agaat kralen hebben een bijzondere chemische structuur die identiek is aan Jaspis, Vuursteen en Hoornkiezel. Agaat bestaat uit de vervlochten kristallen van Kwarts en Moganiet. Een ander element is Chalcedoon, een zeer fijnvezelige vorm van Kwarts. Ook andere grofkristallijne varianten van Kwarts zoals Amethist, Rookkwarts en Carneool komen soms voor. Deze bestanddelen leiden in combinatie met de mineralen calciet (calcium-carbonaat) en celadoniet uiteindelijk tot edelstenen waar je prachtige sieraden mee kunt maken!

Agaat kralen

Bekijk hier alle Agaatkralen in onze webwinkel

In onze webwinkel vind je verschillende Agaat kralen. We hebben onder andere mooie ronde kralen voor armbanden en kettingen, trendy matte kralen, kralen voor herenarmbanden en kralen voor armbanden en andere sieraden voor vrouwen. De Agaat kralen zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen.

Naast Agaat kralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de stijlvolle Amazoniet kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel