Rhodoniet kralen, voor het maken van mooie en opvallende sieraden

Rhodoniet kralen

> Bekijk hier de mooiste Rhodoniet kralen

Rhodoniet is een mineraal met een gele, roze of bruine kleur, maar ook een zwarte of rozenrode kleur is geen uitzondering. De grondkleur van dit mineraal is rood met een aantal zwarte dendrietachtige insluitsels van mangaan(IV)oxide. De rode basis en de roze kleur hebben geleid tot de naam van Rhodoniet. Het Griekse woord ‘rhodon’ betekent namelijk ‘roze’. Rhodoniet kralen zijn zeer geschikt voor het maken van mooie en opvallende sieraden.

Sieraden maken van Rhodoniet kralen

Rhodoniet wordt gevormd in hydrothermale en en mesatomatische gesteenten. Dit vindt voornamelijk plaats in Duitsland, nabij het Elbingerrode en Lauthental. Rhodoniet heeft een gemiddelde dichtheid van 3,6 en een hardheid van 6. De steen kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zo is het tegenwoordig een populaire steen om sieraden van te maken. Maak bijvoorbeeld een mooie ketting met Rhodoniet kralen en eventueel een bijpassende armband of een set oorbellen. Daarmee zie je er geweldig uit!

Prachtige rode kleur

Rhodoniet komt voor op verschillende plekken ter wereld. Zo is het onder andere aangetroffen in Alaska, Canada, Peru en Australië. Bij Broken Hill in Australië zijn zelfs kristallen met een omvang van wel 10 centimeter aangetroffen. Ook in Japan, Zuid-Afrika en Oezbekistan worden de prachtige rode kristallen gevonden. De siervoorwerpen en sieraden met Rhodoniet kralen zien er door de kleur prachtig uit. Je kunt de siervoorwerpen bekijken in diverse musea over de hele wereld. Sterker nog, in De Hermitage in St. Petersburg kun je een zeer grote Rhodonietschaal van 88 centimeter hoog en 185 centimeter breed bewonderen.

Rhodoniet kralen

Spirituele betekenis Rhodoniet

De geschiedenis van Rhodoniet kralen gaat ver terug. In de Middeleeuwen maakte men onder andere siervoorwerpen en vazen van deze edelsteen. In tegenstelling tot Onyx hadden Rhodoniet kralen destijds al een positief imago. Het werd namelijk gezien als de steen die zorgde voor vrolijkheid en gemoedsrust. Dat is in de afgelopen eeuwen niet veranderd. Door het dragen van Rhodoniet kralen op je lichaam worden emotionele en fysieke wonden genezen. Sterker nog, het is een soort ‘eerste hulp bij ongelukken’ steen. Bij schokkende gebeurtenissen zoals ruzies en ongelukken zorgt deze bijzondere steen voor kalmte.

Naast Rhodonietkralen vind je in onze webshop talloze andere mooie edelsteenkralen, zoals de bijzondere Aquamarijn kralen.

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel