Amazoniet kralen zijn bijzonder om te dragen

Amazoniet kralen


De herkomst van de Amazoniet kralen is al in de naam verwerkt. Ze zijn namelijk vernoemd naar de rivier de Amazone. In het verleden werden er een bepaald type groene stenen rondom deze meterslange rivier gewonnen. Er zijn echter maar weinig plekken waar Amazoniet kan worden gevonden. Vindplaatsen zoals de Russische stad Miass in de Zuidelijke Oeral en in de Amerikaanse staat Colorado zijn wat dat betreft uniek. Amazoniet kralen zijn dan ook erg bijzonder om te dragen, en je kunt de sieraden nog eenvoudig zelf maken ook.

Amazoniet kralen

De blauwgroene kleur van Amazoniet kralen

De Verenigde Staten zijn een van de weinige plekken waar Amazoniet af en toe wordt gevonden. Men associeert het daar met rookkwarts, orthoklaas en albiet in grofkorrelige pegmatiet of graniet. Het kristal is vanwege de heldere groene kleur erg populair. Lange tijd was de exacte oorzaak van de blauwgroene kleur van de Amazoniet kralen een raadsel. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze kleur het resultaat is van kleine hoeveelheden lood en water die zich in veldspaten bevinden. Veldspaten vormen mengkristallen en zijn belangrijke mineralen in aardkorstgesteenten.

Amazoniet kralen

Spirituele betekenis

Niet alleen de kleur, maar ook de achterliggende spirituele betekenis maakt Amazoniet een bijzondere edelsteen. Het biedt namelijk balans en bescherming tegen schadelijke invloeden. Denk bijvoorbeeld aan negatieve energie die afkomstig is van elektromagnetische straling. Daarnaast zorgt het dragen van amazoniet kralen voor kalmte en evenwicht. Zo vermindert het extreme stemmingswisselingen, bijvoorbeeld wanneer je verdriet hebt of in rouw bent.

Hoe maak je sieraden van Amazoniet kralen?

Wist je dat het zelf maken van sieraden van Amazoniet kralen ontzettend leuk is? Rijg bijvoorbeeld een grote Amazoniet druppel aan een mooie ketting. Je hebt daardoor een uniek sieraad om je nek hangen. Of maak oorbellen van deze edelstenen door een stuk of 10 Amazoniet kralen op twee nietstiften te rijgen. Wanneer je oorbellen de gewenste lengte hebben knip je het uiteinde van de nietstift met een kniptang af. Buig het resterende gedeelte van de nietstift om tot een oogje met behulp van een rondbektang. Vervolgens kan de nietstift aan het oorbelhaakje worden gehangen.

Amazoniet kralen

Zeker weten dat je complimenten krijgt als je jouw sieraden met Amazoniet draagt!

Naast Amazoniet kralen vind je in onze webshop talloze andere edelsteenkralen, zoals de mooie Amethist kralen. 

© 2008 - 2024 Ilona's Silver&Gemstones - Edelsteen kralen en sieraad onderdelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel